Nyheder (inkl. arrangementer)

Billedereportage fra:
Danmark Bedste Shoppingcenter 2015

 

Frederiksberg Centret og Metropol i Hjørring vandt titlen som ”Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015”, ved et arrangement hvor shoppingcentre fra hele landet var repræsenteret til en festlig eftermiddag og aften på Tivoli Hotel & Congress Center.

 

 

Torsdag d. 22. oktober 2015 hyldedes danske shoppingcentre til ”Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015”; et arrangement der blev til i samarbejde mellem ICP A/S (Institut for Center-Planlægning), NCSC (Nordic Council of Shopping Centers) og Detail-forum. Lumbye-auditoriet på Tivoli Hotel & Congress Center dannede rammerne for festligheden, hvor 140 deltagere var mødt op for at fejre den danske detailhandel. Søren Brogaard fra Detail—forums bestyrelse, var aftenens konferencier og bød de mange gæster velkommen.

 

Kåringen af Danmarks Bedste Shopping-center gennemførtes i år for 9. gang. Der blev uddelt to hovedpriser; én til Danmarks Bedste Shoppingcenter under 25.000 m2 og én til Danmarks Bedste Shoppingcenter over 25.000 m2. Derudover uddelte juryen dette år ekstraordinært to priser – Juryens Specialpris og Juryens Hæderspris. Foruden kåringerne bød arrangementet på spændende indslag fra oplægsholdere fra både ind- og udland

 

Alle vinderne fra Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015

 

I år var 24 shoppingcentre fra hele landet repræsenteret i opløbet om at blive kåret til Danmarks Bedste Shoppingcenter.

 

Konkurrencen bestod af to separate bedømmelser, en bedømmelse fra centrets stamkunder, samt en bedømmelse fra en jury bestående af nøglepersoner indenfor branchen. Der blev i alt gennemført 100 stopinterviews med centrets stamkunder i hvert center, hvor kunderne blev bedt om at vurdere centret ud fra en række forskellige parametre.

 

Juryen havde ligeledes til opgave at bedømme centrene, ud fra et udtømmende spørgeskema udfyldt af shoppingcentrene selv. Centrene har i disse spørgeskemaer redegjort for, hvad der gør netop deres center specielt samt hvordan der arbejdes med at gøre centrene til attraktive indkøbssteder for kunderne. Derudover har juryen besøgt de seks centre, som havde de bedste resultater fra kundeundersøgelsen.

Metropol i Hjørring blev kåret til årets Shoppingcenter 2015 mindre end 25.000 m2, en pris som de også vandt i 2013. Frederiksberg Centret vandt hovedprisen i kategorien større end 25.000 m2. De to vindere skal repræsentere Danmark i konkurrencen om at blive Skandinaviens Bedste Shoppingcenter, som afholdes i henholdsvis København i 2016 og Stockholm i 2017. Foruden de to hovedpriser, blev der uddelt yderligere seks priser til centre, der har gjort sig specielt bemærket på særlige områder samt to jury priser.

Det var Per Nyborg fra ICP A/S, der gennemgik resultaterne fra konkurrencen, og sammen med formanden for Detail-forum Thomas Panduro uddelte priser til de vindende centre. Derudover bød arrangementet på tre andre inspirerende oplæg.

Første oplæg blev præsenteret af Brenna O’Roarty som fortalte om nye huslejemodeller for shoppingcenterbranchen på baggrund af den teknologiske udvikling, herunder e-handel og cross channel – en analyse udført for ICSC i 2015.

 

Dennis Balslev, adm. direktør for IKEA Danmark fortalte om IKEA koncernen både i Danmark og i udlandet. Derudover fortalte Dennis Balslev om det kommende IKEA varehus i København og de tanker, som IKEA gjorde sig omkring den nye city butik og processen omkring etableringen.

Aftenens sidste oplægsholder var medejer og adm. dir. for Illums Bolighus Henrik Ypkendanz, som fortalte om Illums Bolighus og de seneste års rivende udvikling med åbning af butikker i både Sverige, Norge og Danmark. Han kunne også fortælle om de positive økonomiske resultater og hvilket arbejde, der ligger bag at drive et succesfuldt bolighus.