Danmarks Bedste Handelsby 2018 - Vejle

I et samarbejde mellem Detailforum og ICP blev kåringen af Danmarks Bedste Handelsby gennemført for 7. gang d. 11. oktober 2018. Det blev Vejle der denne gang løb med titlen Danmarks Bedste Handelsby 2018. De hidtidige vindere har været Køge (2016), Vejle (2014), Roskilde (2012), Køge (2010), Aalborg (2008) og Holstebro (2006).

Det var en glad citychef Marianne Jeppesen og borgmester Jens Ejner Christensen, som tog imod prisen ved et arrangement i ODEON i Odense.

Deltagelse i konkurrencen krævede en tilmelding fra de inviterede byer og i alt 25 handelsbyer har tilmeldt sig. I hver handelsby er gennemført 100 interviews med bymidtens kernekunder, dvs. kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden.

Herudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af handelsbyerne på baggrund af et detaljeret spørgeskema udfyldt af de enkelte handelsbyer.

Her har handelsbyen detaljeret redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel samt hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen attraktiv.

Juryen bestod af Berith Mavromatis – BM Arkitekter, Claus Ravn – RealDania, Dorthe Bjerre – Synergii, Jan Wentzel – Paw Sko, Mia Christiernson – Erhvervsstyrelsen, Nina Bang – Aarstiderne og Per Nyborg – ICP.

Kåringen af Danmarks Bedste Handelsby sker på baggrund af resultaterne af kundeinterview undersøgelsen samt juryens bedømmelser.

Udover hovedprisen, som Danmarks Bedste Handelsby, var der priser til Tønder, Sønderborg, Aars, Køge og Aalborg.

De 25 konkurrerende byer var:
Herning - Hillerød - Holbæk - Holstebro - Kgs. Lyngby - Køge -
Middelfart - Nykøbing F
- Næstved - Præstø - Ringkøbing -
Roskilde - Silkeborg - Skive - Slagelse - Stege - Svendborg -
Sønderborg - Tønder - Vejen - Vejle - Viborg - Vordingborg - Aalborg - Aars.


 Til arrangementet blev følgende priser uddelt:

Danmarks Bedste Handelsby 2018
Vejle
Danmarks hyggeligste handelsby 2018
Tønder
Danmarks flotteste handelsby 2018
Sønderborg

Danmarks bedste markedsførte handelsby 2018
Aars
Danmarks mest servicemindede handelsby 2018
Køge
Danmarks mest innovative handelsby 2018
Aalborg

 

Motivering
Danmarks Bedste Handelsby 2018

Vejle

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby 2018 har gennem en længere årrække fungeret som handelsby for et betydeligt geografisk opland, selv om konkurrencen er skærpet betydeligt.

Byens folketal er i løbet af de sidste 10 år vokset med 11,9 %, hvilket ikke mindst detailhandelen har glæde af.

Byen er karakteriseret ved et velfungerende gågadesystem med et både bredt og dybt udvalg af attraktive butikker og andre kundeorienterede funktioner iscenesat af fine gadebelægninger, moderne by inventar og en hel del kunst.

Selv om e-handelen vil vokse i de kommende år, vil denne handelsby uden tvivl fortsat være at finde på landkortet.

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby 2018 er Vejle.


 
MEDLEMSLOGIN